Wij geven instructie in:
ABC-zwemmen Zwemvaardigheid Reddendzwemmen Snorkelen Survival zwemmen

 Algemene informatie:
Lestijden Contributie Agenda Nieuwsbrief Contact Opnemen

  Snorkelen

  Bij EVZV bestaat de mogelijkheid om te snorkelen. Als je snorkelt kan je lange tijd onderwater zwemmen zonder boven water te moeten komen om te ademhalen. Dit is leuk wanneer je in buitenwater zwemt, zodat je allerlei vissen en planten onderwater kunt bestuderen. Ook in het zwembad is het leuk, ook op de bodem van het zwembad ligt van alles. Wat dacht je bijvoorbeeld van geld, een verloren hangertje, etc. etc.

  Bij EVZV kunnen 6 snorkeldiploma’s gehaald worden. Bij EVZV kan niet met perslucht worden gezwommen, daarvoor moet je naar een andere vereniging. Alle andere vaardigheden die met snorkelen te maken hebben kan je wel bij ons leren, zoals met volledige uitrusting zwemmen, een onderwaterparcours zwemmen, de snorkel en duikbril leeg blazen en ook je mede-snorkelaar redden.

  De uitrusting

  De duikbril

  De snorkel
  De snorkel mag nooit een geheel vormen met de bril. De bovenzijde van de snorkel moet recht en niet afsluitbaar zijn, terwijl een felle markering (b.v. een oranje band) de zichtbaarheid voor andere zwemmers (boven water) bevorderd.
  Allerlei “fraaie” uitvoeringen, zoals een gebogen uiteinde, afgesloten met pingpong-balletjes zijn overbodig en soms zelfs gevaarlijk. De snorkel moet (vooral bij kleinere kinderen) niet te lang zijn, omdat het dan erg zwaar is om leeg te blazen. De gemiddelde lengte voor volwassenen is 40 cm.

  De zwemvliezen

  Overige tips